bsec urta105  uetr  komora logo 48

OBUKA ZA VOZAČA U MEĐUNARODNOM DRUMSKOM PREVOZU TERETA

Osnovna pretnja razvoju delatnosti drumskog transporta jeste nedostatak profesionalnih vozača koji zapravo predstavlja globalni problem. Kako se sa ovim problemom suočavaju i srpski prevoznici, Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ je započelo obuku za vozače koju će finansirati članovi Udruženja, odnosno budući poslodavci polaznika. Obuka vozača sprovodi se u tri faze i to:

Prva faza: informativni razgovor i testiranje;
Druga faza: obuka i polaganje ispita za dobijanje vozačke dozvole C i/ili CE kategorije i teorijska i praktična obuka;
Treća faza: Polaganje završnog ispita.

Nakon uspešno završene obuke i položenog završnog ispita kandidatu se izdaje Sertifikat o osposobljavanju za vozača teretnih vozila, pri čemu je kandidatu zagarantovano zaposlenje kod poslodavca koji je finansirao obuku.

Uslov za pristupanje obuci je da kandidat ima najmanje 21 godinu života i dozvolu B kategorije. Pored toga, kandidat je u obavezi da kod poslodavca koji je finansirao njegovu obuku bude zaposlen najmanje 36 meseci nakon završenog probnog rada od maksimum 6 meseci. Tokom probnog rada kao i naknadno, kandidat ima primanja koja su definisana već prilikom prihvatanja za finansiranje obuke.

PU „Međunarodni transport“ ovim putem poziva sva zainteresovana lica sa teritorije Republike Srbije. Obuke će se organizovati po potrebi u svim mestima u kojima se prijavi dovoljan broj kandidata.

ZBOG SITUACIJE SA VIRUSOM KORONA OBUKA ZA VOZAČE JE TRENUTNO PAUZIRANA!

Štampa El. pošta