bsec urta105  uetr  komora logo 48

OSTALE USLUGE

UGOVOR IZMEĐU MOL SERBIA I UDRUŽENJA


Poštovani clanovi, zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je nakon dužeg perioda pregovaranja Udruženje potpisalo Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa MOL Serbia kojim su za članove Udruženja ugovorene posebne pogodnosti za kupovinu goriva na MOL benzinskim stanicama u Srbiji. Oko svih detalja možete nas kontaktirati. Uz zaista konkurentnu cenu, koju do sada prevoznici nisu mogli da ostvare na MOL-ovim stanicama u Srbiji, ugovoreno je i odloženo plaćanje i to tako da se fakturisanje vrši na 15-odnevnom nivou a valuta plaćanja je 30 dana. O kvalitetu MOL-ovog goriva je nepotrebno pisati jer i sami znate koliko je ovo gorivo traženo.

Nastavi sa čitanjem

Štampa El. pošta

OBUKA "Raspodela, kriterijumi i način dodela dozvola za međunarodni transport"

Za donošenje dobrih poslovnih odluka i u pravo vreme za planiranje poslovanja, izbegavanje grešaka u postupcima podnošenja zahteva za dodelu dozvola, njihovom korišćenju i kasnije razduženju, neophodno je dobro poznavanje i razumevanje odredbi Uredbe o raspodeli stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari domaćim prevoznicima. Poznavanje odredbi ovog, za nas možda i najvažnijeg propisa olakšava i proces donošenja zajedničkih, odnosno opštih odluka kao što su odluke vezane za neophodnost donošenja njegovih izmena i dopuna i parametre raspodele.

Kome je namenjena ova obuka?

- Obuka je namenjena pre svega vlasnicima ili direktorima, odnosno donosiocima odluka u transportnim firmama, a zatim i zaposlenima koji rade na poslovima vezanim za zaduženje i razduženje dozvola, prijave i odjave vozila i vozača, numeraciju sertifikata.


PROGRAM OBUKE:

1. REGULATORNI OKVIR   5. UTVRĐIVANJE POJEDINAČNOG PLANA RASPODELE
   a.multilaterala      a. zahtev
   b. bilaterala      b. fiksni deo (pojedinačne i vremenske dozvole)
   c. domaći propisi      c. promenljivi deo (pojedinačne i vremenske dozvole)
2. OSNOVNI PRINCIPI   6. PREUZIMANJE I RAZDUŽENJE DOZVOLA
   a. glane karakteristike sistema      a. maksimalno kod prevoznika
   b. godišnji kontingenti dozvola      b. na raspolaganju
   c. raspodela godišnjih kontingenata      c. zahtevi
   d. opšti i posebni plan raspodele      d. razduženja
   e. kriterijumi raspodele   7. REVIZIJE
   f. plan raspodele pojedinačnih, CEMT i vremenskih dozvola   8. CEMT DOZVOLE
   g. revizije      a. zahtev
3. PRIJAVA VOZAČA I VOZILA, NACIONALNA NUMERACIJA SERTIFIKATA      b. fiksni deo (matrica pondera)
4. UPARIVANJE I BODOVANJE VOZILA      c. promenljivi deo (kriterijumi, redosled)
       d. translacija
       e. liste čekanja
       f. korišćenje CEMT dozvola 

TERMINI ODRŽAVANJA OBUKE

Obuka je jednodnevna i sprovodi se na sledeći način:

I blok od 08:30h do 12:30h               pauza 60min.                    II blok od 13:30h do 17:30h

Dan održavanja obuke određivaće se prema zahtevima prijavljenih kandidata.

GRUPE:

Obuka će se sprovoditi za grupe od 3 do 5 kandidata i to:
• u prostorijama Udruženja: najmanje 3, najviše 5 kandidata,
• u prostorijama prevoznika: najviše 5 kandidata.

CENA OBUKE:

  u prostorijama Udruženja
radni rad u dane vikenda
prvi kandidat 5.000 6.250
svaki sledeći kandidat 3.750 4.700
za firmu 17.500 21.875


Ukoliko bi se obuka sprovodila u prostorijama prevoznika van Beograda, cene iz tabele "po firmi" uvećavaju se za 15% i troškove puta dva predavača.
Za nečlanove cene iz tabele uvećavaju se za 50%.

Prijave za obuku prima Sekretarijat Udruženja. Kontakt.

Štampa El. pošta

PLAĆANJE PUTARINE I POVRAĆAJ PDVa

transpass logo

 transpass1

Holandska kompanija TRANSPASS ponudila je posebne pogodnosti članovima Udruženja za usluge PLAĆANJA PUTARINE i POVRAĆAJ PDVa.

PLAĆANJE PUTARINE

Dostupno je u sledećim državama: Belgija, Švajcarska, Poljska, Holandija, Nemačka, Grčka, Francuska, Austrija, Bugarska, Španija, Češka, Rumunija, Portugalija, Slovačka,  Belorusija.

Posebno u ponudi za plaćanje putarine izdvajamo SLOVENIJU, ITALIJU i GRČKU!

U najavi je proširenje usluge na Veliku Britaniju, Mađarsku i Hrvatsku.

POVRAĆAJ PDVa

Države sa kojima postoji mogućnost refundacije PDVa su:

Italija, Slovenija, Slovačka, Francuska, Austrija, Belgija, Holandija, Luksemburg, Danska, Nemačka, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedojinija.

PREDNOSTI TRANSPASS-a:

  • NEMA POSREDNIKA

(dobijate sve raspoložive popuste)

  • TRANSPARENTNE CENE – atraktivne provizije

(jasni računi bez skrivenih i dodatnih troškova)

  • ODLOŽENO PLAĆANJE
  • WEB aplikacija

(sopstveni profil na kome možete pratiti promene u realnom vremenu o plaćenim putarinama i statusu dokumentacije za povraćaj PDVa)

  • DODATNE USLUGE

(tuneli, rezervacija trajekta, pomoć na putu, RO-LA)

  transpass zemlja

 Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezane za ovu uslugu obratite se Sekretarijatu Udruženja

 

emailButton Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Telefon: (+381 11) 32 47 147, (+381 11) 32 41 036,
Faks: (+381 11) 32 39 287

Štampa El. pošta

TimoCom - Berza utovara

TimoCom Soft - und Hardware GmbH je preduzeće uslužnih delatnosti za transportnu branšu. Uz pomoć TimoCom TRUCK & CARGO® programa prevoznici imaju na raspolaganju alat za optimiziranje svoje dispozicije.Radi se o berzi tovara i tovarnog prostora koja principom „oglasne table“ objavljuje slobodna vozila i teret u korist svih svojih poslovnih partnera. Ovde se širom Evrope dnevno nudi i do 450.000 slobodnih kamiona i roba za utovar od 100.000 korisnika. Program pri tom funkcioniše na sledeći način: špediteri i prevoznici iz čitave Evrope ovde mogu da unesu u bazu podataka ponude svojih slobodnih kamiona, odnosno roba za utovar ili mogu da se posluže iz mnoštva objavljenih ponuda robe i kamiona na željenim relacijama. Ove ponude mogu da se razgledaju na 24 evropska jezika. Troškovi korišćenja mogu lako da se obračunaju zahvaljujući tome što se plaća mesečni fiksni iznos. Sa ciljem smanjenja rizika svaki novi član se proverava pre uključenja u program! Korišćenje programa dozvoljava se samo onim preduzećima koja su prisutna na tržištu najmanje šest meseci. Ako u retkim slučajevima ipak dođe do određenih problema sa naplatom potraživanja, TimoCom svojim članovima nudi bezbednosnu zaštitu u obliku sopstvene službe za naplatu. O naplati opravdanih potraživanja brine advokat TimoCom-a sa svojim stručnim timom. Ako želite da postanete TimoCom-korisnik, pre potpisivanja ugovora daje Vam se mogućnost da besplatno i bez obaveze probno koristite program sa punom funkcionalnošću u periodu od četiri nedelje.

Za članove Udruženja koji nisu bili korisnici TimoCom-a a koji imaju vozila do 3,5 tone bruto mase, mesečna pretplata iznosi 89,90 evra uz ugovornu obavezu od 9 meseci, dok za ostale prevoznike mesečna pretplata prvih 12 meseci iznosi 109,90 evra (nakon toga ista iznosi 129,90 evra) uz ugovornu obavezu od 6 meseci. Jednokratni priključak iznosi 65 evra, a u okviru pomenutih paketa članovi dobijaju 3 priključka i GBG grupu. Dodatni priključci se naplaćuju po 20 evra. Mesečna pretplata obuhvata korišćenje berze za tri korisnika i licenciran ruter. Detaljnije o TimoCom-u na www.timocom.rs.

Štampa El. pošta

Mercedes

mercedes

Udruženje je potpisalo ugovor sa Mercedes Benz Srbija i Crna Gora d.o.o. o servisu i kupovini rezervnih delova za članove Udruženja. Naime, od danas svi članovi mogu uz velike benefite servisirati svoja vozila (ili vozila u vlasništvu lizinga) i/ili kupovati delove sa atraktivnim popustima.

Kupovinom originalnih rezervnih delova uz siguran i kvalitetan servis bez čekanja, obezbedićete da vaše vozilo bude pouzdano, bezbedno i dugotrajno. Posebne pogodnosti koje možete kao član Udruženja ostvariti ovim ugovorom su veliki popusti, mogućnost odloženog  plaćanja i uvek raspoloživo mesto u servisu komercijalnih vozila u Krnješevcima.

Da biste obezbedili ove pogodnosti pošaljite popunjenu IZJAVU Udruženju.

Za sva pitanja možete se obratiti Udruženju (kontakti) i Mercedes Benz Srbija i Crna Gora:
- Mercedes-Benz Beograd, Centar komercijalnih vozila Krnješevci: servis 3019-227 /  prodavnica rez. delova 3019-263,
- Mercedes-Benz Beograd, Omladinskih brigada - prodavnica rez. delova: 3019-235 / 3019-236 / 3019-237.

Štampa El. pošta

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Obaveštavamo Vas da je Udruženje potpisalo Ugovor o poslovnoj saradnji sa osiguravajućim kućama DDOR NOVI SAD I UNIQA OSIGURANJE čime je obezbeđeno  putno zdravstveno osiguranje profesionalnih vozača zaposlenih/radno angažovanih kod članova Udruženja po veoma povoljnim cenama (uslovima). Osiguranje lica se sprovodi na teritoriji Evrope, za 180 dana boravka (period važenja polise 12 meseci).O ponudama ovih osiguravajućih kuća možete se informisati u Sekretarijatu Udruženja.

Štampa El. pošta

PROVERA LIKVIDNOSTI SRPSKIH PREDUZEĆA

Imajući u vidu da je jedan od ciljeva Udruženja uspostavljanje usluga koje će doprineti ekonomski održivom poslovanju članova, uspostavljena je nova usluga - provera likvidnosti preduzeća.

Ukoliko želite da izvršite procenu rizika poslovanja sa nekim domaćim preduzećem možete, slanjem upita Sekretarijatu Udruženja u kome navodite naziv i matični broj preduzeća, dobiti informacije o bonitetu (vlasništvo, finansijski izveštaji, prinudna naplata, likvidacija, stečaj, sudski sporovi, povezana lica i sl.). Osim toga, ukoliko je za preduzeće otvoren stečajni postupak u 2014. godini, u mogućnosti smo da Vam pružimo i informaciju da li, u kom roku i kom sudu možete prijaviti svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja prema stečajnom dužniku.

Za sve informacije u vezi sa ovom uslugom obratite se na tel: 0113247147, 0113241036, 063274530 ili mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Štampa El. pošta

DOZVOLE ZA ŠVEDSKU

Srpskom prevozniku koji obavlja prevoz robe za/iz Kraljevine Švedske potrebno je da poseduje CEMT dozvolu ili „specijalnu” pojedinačnu dozvolu.
Udruženje posreduje u pribavljanju ove „specijalne” pojedinačne dozvole koja se preuzima u Malmeu. Treba imati u vidu da procedura pribavljanja dozvole traje 3-4 radna dana te da je stoga potrebno ranije najaviti vozilo.
Dozvola je bilateralno-tranzitna (važi za obavljanje jednog prevoza za ili iz Švedske i nazad ili za jedan tranzit preko teritorije Švedske). Sve što je potrebno jeste da podnesete zahtev Sekretarijatu Udruženja dostavljanjem podataka o firmi, registarsku oznaku vozila kao i datum planiranog istovara/utovara, odnosno ulaska u Kraljevinu Švedsku.

Štampa El. pošta

USLUGE

Imajući u vidu misiju Udruženja koja se između ostalog ogleda u zaštiti i unapređenju poslovanja naših članica kroz raznolikost usluga koje pružamo, Udruženje svakodnevno pokušava da unapredi postojeće i uspostavi nove usluge za svoje članove.
Pored svakodnevnih aktivnosti na poboljšanju transportne delatnosti u smislu učestvovanja u izradi zakonskih i podzakonskih akata, kao i stalne pomoći članovima tumačenjem zakonskih odredbi i pružanjem saveta, Udruženje je za svoje članove ugovorilo posebne pogodnosti.

Pored ostalih usluga izdvajamo sledeće:

Štampa El. pošta